Review of Swedish mystery.

 

Jag läste nyligen färdigt Smultron, bröllop och döden av Kristina Appelqvist. Det är bok 3 i serien om Helena Waller. Den här tyckte jag bäst om av alla tre böckerna hittills. Annars tyckte jag ännu bättre om författarens första serie som utspelar sig i samma miljö - på "Västgöta universitet" i Skövde.

 

Eftersom jag själv pluggat där och verkligen uppskattar den vackra naturen däromkring var jag direkt pigg på att läsa de här deckarna. De är inte så jättespännande, men jag föredrar pusseldeckare framför spänningsromaner så det passar bra.

 

Tyvärr är jag inte så väldigt förtjust i huvudpersonerna. Särskilt Helena Waller är så tråkig och präktig. Däremot finns det några andra karaktärer som rör sig kring henne som jag tycker bättre om.

 

Titeln på den här boken påminner mig om en av Maria Langs deckare, men på Bokus sida jämförs Kristina Appelqvist med Agatha Christie. Det är nog också en ganska rimlig jämförelse. För den här författaren skriver pusseldeckare. Ingen huvudperson är så extremt otrevlig som de brukar vara i de mer välkända kriminalromanerna här i Sverige. Dem brukar jag inte orka läsa färdigt för jag kan inte bry mig om vad som händer med huvudpersonerna. I det här fallet finns en koppling till Shakespeare. Mer ska jag inte säga. Handlingens detaljer är inte viktiga, det är mer stämningen som det handlar om.

 

Om man tycker om pusseldeckare som utspelar sig i universitetsmiljö kan jag verkligen rekommendera de här böckerna.

Source: http://tonica.dreamwidth.org/124517.html